Loomaaed sai uue eksootilise asuka – roboti! – Husqvarna.ee

Aprilli lõpus kolis Tallinna loomaaeda uus eksootiline asukas – Husqvarna robotniiduk Automower®260ACX.

Uus asukas sai oma isikliku aediku ja toimetab lindude ala lähedal grilliplatsi juures. Tavatingimustes ulatub tema tegevusväli kuni 5500 m2-ni, loomaaias peab ta aga leppima, nagu teisedki sealsed asukad, veidi väiksema pinnaga ja askeldab ringi 1200m2 suuruses aedikus.

Automower260ACX on oma perekonna kõige suurem ja võimsam esindaja ning loomaaias hooldab talle eraldatud ala täiesti iseseisvalt. Mustust ei tee, süüa-juua ei küsi, kui aga energiat vajaka jääb, läheb tark masin ise laadimisjaama juurde jõudu ammutama. Seda, et ta enda maa-ala piiridest kas omal või võõral tahtel välja ei läheks, jälgib GPS seade. Kui miski peaks niiduki tööd häirima, saadab ta kohe vastavasisulise SMS-i oma hooldaja mobiiltelefonile.

„Meie uus kaasaegne asukas on üsna hästi kohanenud ja uurib põhjaliku hoolega talle eraldatud ala igat nurgakest, hoides seal kasvava muru kontrolli all. Ka lähemad naabrid on ta kenasti omaks võtnud,” kommenteeris loomaaia direktor Mati Kaal uut eksootilist asukat.

Husqvarna robotniiduki Automower®260ACX aktiivset tegutsemist saab jälgida iga päev kell 9:00 – 20:00, muul ajal ta puhkab.

Uue asuka vaderiteks on Husqvarna Eesti ja Saestuudio.

http://www.husqvarna.com/ee/homeowner/news/

%d bloggers like this: